Vakmanschap

Vakmanschap

Bier
Wildeman is een Oud-Maaslands bier, traditioneel gebrouwen met een gedeelte donkere mout en speltmout. Het bier krijgt zijn fijn, wijnachtige aroma door toevoeging van ca 8% op eiken vaten gerijpte Lambiek, zoals dit voor de oude bewaarbieren gebruikelijk was. Dit donker bier wordt voor Bokrijk gebrouwen op basis van eeuwenoude smaakbepalende tradities naar een recept ontwikkeld door brouwer Frank Boon. Vanaf april 2019 ontdek je trouwens alles over ambachtelijk bierbrouwen in museumbrouwerij ’t Paenhuys. Wildeman bier staat alvast met stip genoteerd op onze menukaart, proef hem zeker met onze rundstoverij – Heerlijk!

Honing
Maak kennis met de honing van de Bokrijkbijen uit het Openluchtmuseum. Het museum telt maar liefst 8 bijenkasten met 240.000 bijen en 20 aangelegde bloemenweides. Uiteraard vertelt het museum je het verhaal van bij tot honing en op geplande tijdstippen kan je zelfs met de imker de bijenkasten van nabij bekijken. Ook het honingslingeren gebeurt in het museum op welbepaalde tijdstippen onder het toeziend oog van de museumbezoekers.

Brood
Zuurdesembrood gebakken in een houtoven in Bokrijk, dat krijg je geserveerd in Bistro Koetshuis. Een knapperige korst, een zachte kruim, die complexe structuur, maar vooral boordevol smaak, dat is het brood van Bokrijk. Zij kiezen voor biologisch en lokaal geteeld graan. Dat graan wordt op een steenmolen tot meel en bloem gemalen, verder voegen ze enkel zout, water en zuurdesem toe. 4 simpele ingrediënten die leiden tot een gezond en voedzaam brood.

Thee
Verse thee samengesteld door de herboristen van Bokrijk. Voor elk seizoen van het jaar hebben we een andere samenstelling in de aanbieding en dat allemaal geïnspireerd op ‘achtertuin’ van ons restaurant. Wist je trouwens je deze kruidentuin samen met de herborist van Bokrijk kan ontdekken? Neem zeker een kijkje op de activiteitenkalender van Bokrijk.

Ontdek meer op de website van Bokrijk.be